Evenals in de rest van Nederland hebben ook in West-Friesland een groeiend aantal mensen te maken met schuldenproblematiek. Het aantal mensen dat aanklopt bij voedselbank en (kinder)kledingbank groeit, maar ook groeit het aantal zaken waar een deurwaarder voor wordt ingeschakeld. Totaal kampt circa 16,1 % van de huishoudens met grote tot middelgrote schulden. Dat is dus 1 op de 6 huishoudens!

SchuldHulpMaatje probeert iets te doen aan deze problematiek. SchuldHulpMaatje is een samenwerkingsverband van de Kerken in Nederland en een aantal professionele bureaus voor schuldhulpverlening. SchuldHulpMaatje richt zich hierbij vooral op mensen met opkomende problemen in de financiën die tot problematische schulden zouden kunnen leiden en zit dus vooral aan de preventieve (voorkomen van erger) kant. Ook helpt zij mensen die uit de schuldsanering komen om terugval te voorkomen.

In 2013 zijn een aantal vertegenwoordigers van kerken in West-Friesland bij elkaar gekomen om te onderzoeken of het mogelijk zou zijn om aan te sluiten bij dit project. Voorjaar 2014 is de Stichting SchuldHulpMaatje West-Friesland opgericht om dit inderdaad mogelijk te maken. Ook Hart voor Hoorn is hier nauw bij betrokken. Het werkgebied van SchuldHulpMaatje West-Friesland is het gebied van de zeven West-Friese gemeenten die nauw samenwerken op dit gebied, te weten: Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec.

SchuldHulpMaatje werkt met vrijwilligers die vooral afkomstig zijn uit de deelnemende kerken. Deze vrijwilligers worden getraind en officieel gecertificeerd, waarna zij worden ingezet om mensen te helpen om de grip op hun financiën terug te krijgen. Om aan te kloppen bij SchuldHulpMaatje hoeft u nog niet in de financiële problemen te zitten. Het is juist ook belangrijk om schulden te voorkomen!

Als u vragen hebt en meer informatie wilt, dan kunt u mailen met:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Voor meer informatie zie ook de website www.schuldhulpmaatje-wf.nl of www.uitdeschulden.nu

Start Schuldhulpmaatje West-Friesland